Bagte æbler med julekrydret fyld

6 store æbler

6 spsk. kokosolie

1 spsk. Fibersirup eller honning

1 dl mandler

½ dl. rosiner

¼ tsk. kardemomme 

1 tsk. kanel

½ tsk. stødt nellike

Reven skal fra 2 citroner

Evt. chokolade

 

Fjern kernen fra æblerne fra toppen af, men ikke hele vejen igennem. Tag skrællen af æblerne fra toppen af og 1/3 ned. Smelt kokosolie og afkøl det. Mal mandlerne (med skræl) til mel i kaffekværn og kom det i den afkølede kokosolie sammen med honning, krydderierne, rosiner og citronskal. Put fyldet i æblerne – så meget du kan presse ned i hver. Sæt æblerne i et ildfast fad med lidt vand i bunden og bag dem i ovnen ved 160 grader ca. 1 time, eller til æblerne er bløde.

TIP: Kom evt. lidt grofthakket chokolade på toppen, når æblerne er kommet ud af ovnen.